Smart industry

binnetakelen Boeing_3

Koploper in de Nationale Smart Industry agenda

Op het snijvlak van luchtvaart en onderhoud zijn de afgelopen jaren mooie resultaten geboekt op de Gate2 campus. Het gaat om onderhoudsopleidingen en samenwerking rondom materialen en verbindingstechnologieën.

Deze resultaten leiden ertoe dat naast luchtvaart en onderhoud, ook gekozen wordt voor slimme productietechnologie en simulatiecentra. Hiermee heeft de regio een uniek profiel. Tegelijkertijd is in Europa en Nederland de aandacht gegroeid voor Smart Industry. Dit staat voor de hernieuwde economische ontwikkeling van de maakindustrie, waar met hulp van ICT productieprocessen slimmer verlopen.

Midpoint kiest voor een koplopersprofiel in de nationale Smart Industry agenda. Daarom zetten we in op een bredere stimulering van de maakindustrie zodat deze toekomstbestendig is, en onderscheidende toegevoegde waarde levert. We gaan daarbij voor de ontwikkeling van drie gespecialiseerde campussen met productie, kennis en innovatie als dragers voor economische dynamiek. Vanuit Smart Industry zien we grotere verwevenheid ontstaan met de logistiek. Ketensamenwerking binnen sectoren of binnen één bedrijf vraagt ook andere logistieke processen en organisatie daarvan. Deze ontwikkeling stelt ook eisen aan vestigingscondities (zoals bereikbaarheid, type en kwaliteit).

Eerste stap op brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

Een brug slaan tussen bedrijfsleven en onderwijs door snel veranderende technologieën op de arbeidsmarkt onderdeel te maken van het lespakket. ROC Tilburg, het bedrijfsleven en de Gate2 Campus op Aeroparc Gilze Rijen hebben daarin een eerste stap gezet.

Zo begint het artikel in het Brabants Dagblad d...

Bijeenkomst Samenwerken bij R&D

Brainport Techlaw houdt op dinsdag 23 januari 2018 van 15 tot 17 uur een bijeenkomst op de Gate2 Campus, het Business & Kennis Center voor Aerospace & Maintenance in Gilze-Rijen over R&D. Voorafgaand aan de bijeenkomst krijgen deelnemers een rondleiding op Gate2.

Veel bedrijven hebben zel...

Kick off Fieldlab ZEPHYROS

Kom donderdag 18 januari naar de kick-off van een nieuw initiatief in de sector Wind-op-Zee: fieldlab ZEPHYROS.

Nederland investeert de komende jaren fors in energie opgewekt door Wind-op-Zee. Een booming sector dus. Maar de groei kan alleen doorzetten als de sector echt rendabel wordt. Aan slimme on...

Gate2 ontvangt 12 Europese landen voor helicopter simulatie

48 specialisten op het gebied van militaire helikopteroperaties uit 12 verschillende Europese landen zijn van 14 tot en met 16 november te gast in Rijen voor een symposium over helikopter simulatie en tactieken.

De European Defence Agency (EDA) houdt dit symposium jaarlijks. De Koninklijke Luchtmach...

Koninklijk bezoek aan Gate2

Koning Willem-Alexander bezocht vrijdag 27 oktober Gate2. Hij zag daar met eigen ogen hoe het gebruik van simulatoren helpt bij de helikoptertraining van militairen.

Z.E. Generaal-majoor drs. J.A. van der Louw en Luitenant-kolonel-vlieger S.S. Schoemaker EMSD begeleidden de koning tijdens dit bezoek....

Avatars in 3 ziekenhuizen

Trainen met een zo levensecht mogelijke virtuele mens: een avatar. Dat staat verpleegkundigen van 3 ziekenhuizen te wachten. Tilburg University en 13 partners gaan deze virtuele trainers ontwikkelen.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Dit unieke project is tevens onderdeel van de Smart Industry agenda v...

CAMPIONE Congres: Smart Society is de toekomst

Het CAMPIONE Congres 'Smart Society is de toekomst' was op dinsdag 19 september.

Er stonden interessante presentaties en leerzame workshops op het programma.
Klik hier voor de presentaties > (link is beschikbaar tot 3 oktober)
Klik hier voor een terugblik >

Fieldlab CAMPIONE
Het doel van het Fie...

Nieuwe samenwerking ontstaan

Cool Industries-Pathema en Ericsson zijn een samenwerking aangegaan op initiatief van Gate2/Midpoint Brabant.

Samen willen ze bewijzen dat de duurzame waterbehandeling installaties van Pathema in combinatie met gesloten koeltorens en verdampingscondensors van Cool Industries de nieuwe standaard kan z...

Interview over Gate2

In een publicatie van de EVP-fractie van het Europees parlement staat een boeiend interview met Pierre van Kleef, directeur van Business Development Midpoint Brabant, over Gate2.

Download het artikel hieronder.

Gate2 internationaal simulatorcentrum

De helft van alle trainingsvluchten in 2024 met simulators. Dat kan op Gate2, onderdeel van het Smart Industry-programma van Midpoint Brabant. Dat wordt daarvoor uitgebreid tot internationaal simulatorcentrum.

Dat stelde simulatorspecialist kolonel Harold Boekholt tijdens de presentatie op de Aerosp...

Oplossing voor voorkomen gebruik chemicaliën koelsystemen

Samenwerkende bedrijven en de kennisinstellingen Avans en ROC gaan een oplossing ontwikkelen om het gebruik van chemicaliën in koelsystemen te voorkomen. Op Gate2 wordt hiervoor een test installatie gebouwd.

Pathema uit Goirle (winnaar van de waterinnovatie prijs), Coolindustries en Ericsson gaan de ...

Tilburg wint zilver tijdens Student Startup Award Brabant

JAMwerkt.nl, het online werkplat-form voor jongeren, opgericht door Tilburg University-alumnus Ruud Schippers, won 24 november zilver in de finale van de Student Startup Award Brabant. Eventix (foto), opgericht door TU/e-Joost Aanen en Chris de Jong, won het goud.

Drie jonge ondernemers pitchten op 2...

Opening proefopstelling Fieldlab CAMPIONE zorgt voor versnelling van innovaties in procesindustrie

Opening proefopstelling Fieldlab CAMPIONE - in GATE2 gebouw - zorgt voor versnelling van innovaties in procesindustrie

Nieuwe mijlpaal voor het project Fieldlab CAMPIONE over innovatief onderhoud in de procesindustrie

Vrijdag 4 november is de centrale fysieke locatie van het Smart Industry Fieldlab C...

Defensie “landt” met simulatoren op GATE2 in Rijen

Het is eindelijk zover: na maanden van voorbereiding en besprekingen plaatst Defensie twee simulatoren voor transportvliegtuigen bij GATE2 in Rijen. Vanaf september worden hier jaarlijks honderd crewleden opgeleid.

Om de simulatoren ruimte te geven is de voormalige distributiehal van Ericsson op het...

Financiering faciliteit motoronderhoud F-35 rond

De financiering van een nieuwe faciliteit voor het onderhoud van F-35-motoren op het Logistiek Centrum Woensdrecht is rond. Defensie, het ministerie van Economische Zaken en de provincie Noord-Brabant bekrachtigden op 3 juni een overeenkomst met daarin de details over de verdeling van de kosten.

Lees...

Composiet op de wereldkaart

Sámen met studenten en het bedrijfsleven werken aan een bijzonder project. Dát is waar Eric Boers van het Composite Expertise Center in Rijen enthousiast van wordt. Zeker in het geval van de bouw van de solarboot II. Zijn kennis over composiet, de geestdrift van studenten en de expertise van het bed...

Fieldlab CAMPIONE: twee nieuwe locaties

Fieldlab CAMPIONE is een project met als doel om het onderhoud in de procesindustrie 100% voorspelbaar te maken. Het is de bedoeling dat het project een centraal fieldlab krijgt: een centrale plaats waar getest kan worden met nieuwe technieken zoals data-analyse systemen en sensoriek.

De locatie waa...

Contact met Smart industry
Pierre van Kleef

Programma manager

Pierre van Kleef Lees meer
Smart industry Projecten Fieldlab CAMPIONE fc Fieldlab Campione Midpoint Brabant MBO Investeringsfonds Luchtvaartopleidingen Midpoint Brabant EUTA BV Midpoint Brabant 3D Printlab BV Midpoint Brabant CEC
praat mee op linkedin