Brabantse Proeftuin Dementie

logo brabantse proeftuindementie groot
logo brabantse proeftuindementie groot png

Brabantse proeftuin dementie

De Brabantse proeftuin dementie vindt haar oorsprong in Brabant maar kijkt over geografische grenzen heen. Want overal ter wereld werken mensen aan innovatieve producten en diensten, waardoor mensen die leven met dementie prettiger thuis kunnen wonen.

Er is niet één antwoord dat kant en klaar op straat ligt; een vraag kan niet door één partij beantwoord worden. Daarom nemen mensen die leven met dementie, ondernemers, professionals in zorg en welzijn, wetenschappers en overheden samen het initiatief in de Brabantse proeftuin dementie.

Ambitie
Een zo prettig mogelijk leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, daar werken we elke dag aan. Zodat zij ondanks het afnemend welbevinden verantwoord in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Waarbij zij zelf de regie houden, het liefst ondersteund vanuit hun sociale netwerk. De Brabantse proeftuin dementie helpt iedereen die daaraan kan bijdragen: van onderzoek naar tot experimenten met nieuwe benaderingen, samenwerkingen en technologische hulpmiddelen. Zo slaan we een brug tussen de behoeften van mensen die leven met dementie en de mogelijkheden die er zijn. Elk initiatief, van klein tot groot, levert leerzame kennis en bruikbare ervaring op. Die oogst is waardevol en delen we graag met anderen

Shared
Centraal staan de 3 kenmerken van sociaal innoveren: shared values, shared savings en shared knowlegde. Mensen die vooruit willen, zijn van harte welkom. Want om nieuwe wegen te ontdekken, moet iedereen buiten zijn eigen comfort-zone werken.

Ondersteuning
De proeftuin heeft géén eigen financiële middelen om in te zetten, maar ondersteunt innovatieprocessen op verschillende manieren. Zo bieden we een netwerk waarin ongelooflijk veel kennis en ervaring zit én begeleiding, ondersteuning bij het opzetten van cop’s, een podium richting het landelijk Deltaplan Dementie, (wetenschappelijk) onderzoek en concreet communicatie advies. We brengen mensen samen om te innoveren in de praktijk.

Ga naar de website van de Brabantse proeftuin dementie >

terug naar Zorg projecten
Brabantse proeftuin dementie
Contact met Zorg