De opvolger van Jan Bikker is bekend. Rob Kluyt is de nieuwe, algemeen directeur van Midpoint Brabant.

Rob Kluyt (46) is een succesvol ondernemer met een brede maatschappelijke betrokkenheid. Hij is getrouwd met Sandra en met zijn gezin van 4 kinderen woont hij in Goirle. "Midden-Brabant mag trots zijn op zo’n sterke bestuurlijke samenwerking, het fundament en de gezamenlijke Midpoint Brabant-agenda. Midpoint Brabant heeft in de afgelopen jaren al heel veel dingen bereikt. Dat is de basis om op verder te bouwen. Ik zie het als een grote uitdaging om de kansen en mogelijkheden van technologie vertaald in nieuwe dienstverlening aan de Midpoint Brabant-agenda toe te voegen", aldus Rob.

Eigen bedrijf
Na zijn gymnasium in Goirle en een studie bestuurskunde in Amsterdam, heeft Rob een aantal jaren in de (internationale) consultancy en projectmanagement gewerkt. Als ondernemer is hij in 2003 het bedrijf Robidus gestart, een innovatieve en succesvolle zakelijke dienstverlener. Hij heeft zijn bedrijf laten groeien en in 2 tranches verkocht aan private equity. Daarna heeft hij op verzoek van private equity 2 jaar als CEO van een detacheerder in de financiële sector gewerkt. Daarbij heeft hij een groeistrategie ontwikkeld, financiering opgehaald en de buy and build strategie uitgevoerd.

Partijen verbinden
"Het waren prachtige jaren waarin ik heel veel heb geleerd. Maar uiteindelijk ging het daar enkel om aandeelhouderswaarde en ik vind dat te beperkt. Mijn hart gaat sneller kloppen als je met een ondernemende en resultaatgerichte insteek probeert om partijen te verbinden en samen maatschappelijke waarde probeert te creëren en impact te hebben. Volgens mij is dat precies het DNA van Midden-Brabant en de agenda van Midpoint Brabant."

Rob Kluyt is de nieuwe, algemeen directeur van Midpoint Brabant
Rob Kuijt