Skip Navigation or Skip to Content

Instrument Financieringstafel krijgt landelijk vervolg

In het recent gepresenteerde MKB-Actieplan van staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) wordt het belang van de regio voor het mkb benadrukt. Een van de acties in het plan betreft de ‘toegang tot passende financiering met zogeheten regionale financieringstafels’. Deze financieringstafels komen voort uit de aanpak die Brainport Network in eerste instantie met Midpoint Brabant, Brainport Development en Agrifood Capital heeft opgezet, en nu dus landelijk navolging krijgt!

MKB-Actieplan
Het kabinet stelt met het MKB-Actieplan tot en met 2021 € 200 miljoen beschikbaar voor ondernemers. Het geld wordt besteed aan een breed scala aan maatregelen op de thema’s menselijk kapitaal (Techniekpact, talentprogramma’s), financiering (verhoging maximum SEED, opschalen regionale financieringstafels, stimuleren alternatieve financiering, tijdig betalen), digitalisering, toepassing van innovatie (ophoging MIT, Innovatiekrediet, SBIR) en voor regionale samenwerking (opschaling regionale best practices van initiatieven voor het brede mkb). Meer informatie over het MKB-Actieplan vind je op de website van de rijksoverheid.

Heb jij een financieringsvraag?
Ben jij als ondernemer gevestigd in Midden-Brabant en wil je weten hoe je in aanmerking kunt komen voor de regelingen uit het MKB-Actieplan, of heb je een andere financieringsvraag, neem dan contact met ons op bij Midpoint Brabant.

 

Gepubliceerd op 12 juli 2018

Midpoint Brabant