Na jaren van voorbereiding is het tijd voor de doorontwikkeling van Landgoed De Groene Kamer: een landgoed nieuwe stijl van 30 hectare gesitueerd aan de zuidwest rand van Tilburg tussen de Bredase weg en de Burgemeester Letschertweg, als onderdeel van Stadsbos 013.

Hierover was een speciale bijeenkomst, waar genodigden werden bijgepraat over de plannen rondom het landgoed, het plan van aanpak en de beoogde uitrol. Wethouder Mario Jacobs (Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Tilburg) vertelde enthousiast over de inpassing van het concept in Stadsbos013 en de betrokkenheid en ondersteunende rol van de gemeente bij deze unieke ontwikkeling voor Tilburg.

Start met traject bestemmingsplan
In juni wordt de anterieure overeenkomst met de gemeente Tilburg ondertekend en start het bestemmingsplantraject. In 2018 start de bouw van De Groene Kamer. Het is de ambitie om in 2019 de eerste fase van het Landgoed te openen voor publiek. Vanaf nu is de vernieuwde website www.degroenekamer.nl online en kan iedereen het ontwikkelingsproces digitaal volgen.

Subsidie
Landgoed de Groene Kamer heeft subsidie ontvangen van Midpoint Brabant en de provincie Noord-Brabant voor het ontwikkelen van Landgoed de Groene Kamer.

Landgoed de Groene Kamer pakt door
Logo landgoed de Groene kamer