Skip Navigation or Skip to Content

Bas Kapitein nieuwe algemeen directeur van Midpoint Brabant

Sinds 1 januari heeft Midpoint Brabant met Bas Kapitein een nieuwe algemeen directeur. Bas is benoemd door het bestuur van Midpoint Brabant, bestaande uit vertegenwoordigers van het Midden-Brabants bedrijfsleven, de onderwijsinstellingen en de negen Hart van Brabant-gemeenten. Bas Kapitein volgt Rob Kluyt op die sinds oktober 2017 deze rol vervulde. Rob Kluyt kiest er, na ruim twee jaar zeer verdienstelijk voor Midpoint Brabant te zijn geweest, voor om zijn werkzaamheden als ondernemer en bestuurder voort te zetten.

Tot nu toe vormden Rob Kluyt en Bas Kapitein -beiden parttime- samen de directie van Midpoint Brabant. Om de nieuwe ambitieuze Strategische Meerjarenagenda van de regio te realiseren, dient de organisatie van Midpoint Brabant aangepast te worden. De kansen en uitdagingen voor de regio vragen onder meer om een full time algemeen directeur.

“Met Bas Kapitein treedt een ervaren en voor ons bekende directeur aan”, stelt burgemeester Theo Weterings, voorzitter van Midpoint Brabant. “De afgelopen jaren hebben wij Bas leren kennen als een bevlogen, zeer betrokken programmadirecteur. Onder zijn bezielende leiding is de Strategische Meerjarenagenda voor onze regio vastgesteld. De rode draad in die agenda is kennis, kunde en karakter. Deze lijn wordt nu door Bas in uitvoering gebracht bij Midpoint Brabant. We voegen aan kennis, kunde en karakter graag de K van Kapitein toe.”

Over Bas Kapitein

Bas Kapitein is geen onbekende in de regio en heeft zijn voetsporen in regionale en ruimtelijk-economische samenwerking verdiend. De afgelopen acht jaar was Bas programmadirecteur Regio Hart van Brabant. In die rol werkt hij aan intensivering van de samenwerking tussen de negen gemeenten in Midden-Brabant. De laatste vijf jaar combineerde Bas dit met een directierol bij Midpoint Brabant. Hij bevorderde op die manier ook de economische samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, en onderwijsinstellingen. Evenals de samenwerking tussen Midden-Brabant en andere regio’s. Via diverse netwerken en nevenfuncties draagt Bas bij aan de groei van de Midden-Brabantse economie. Zo is Bas voorzitter van de stichting Huis voor Ondernemerschap en Innovatie, die Station88 in de Tilburgse Spoorzone ontwikkelt. Als dagelijks bestuurslid van Braventure werkt hij aan de ontwikkeling van het Brabantse begeleidingsprogramma voor startups.

 

Over de regionale Strategische Meerjarenagenda

De afgelopen periode hebben bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke partners gewerkt aan een regionale ontwikkelagenda: ‘Het kloppend hart van metropoolregio Brabant’. Deze Strategische Meerjarenagenda werd in 2019 vastgesteld door onder meer de negen gemeenteraden en het bestuur van Midpoint Brabant en loopt tot en met 2023. De agenda zet in op sociale, ecologische en economische groei. Voor de economische groei maakt Midpoint Brabant zich, als regionale economische ontwikkelingsorganisatie, sterk. Bekijk de Strategische Meerjarenagenda 2019-2023.

Over Midpoint Brabant

Midpoint Brabant is de schakel in de economische samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers in de regio. Via samenwerking in Midpoint Brabant werken deze partners aan het stimuleren van innovatie, verduurzaming en talent in de regio. Dat doen ze vanuit het Smart Services ontwikkelprogramma. In dit programma staan nieuwe vormen van zakelijke dienstverlening centraal, vaak digitaal en datagedreven. Vaak ook voortkomend uit de kennis- en onderwijsinstellingen in de regio. Het Smart Services programma wordt toegepast in sectoren waarin de regio van oudsher uitblinkt en waar kansen en uitdagingen liggen voor de toekomst: maakindustrie, logistiek en leisure.

Midpoint Brabant