Skip Navigation or Skip to Content

Fontys start Expertisecentrum Circulaire Transitie

“Het centrum richt zich op onderzoek naar de overgang naar een circulaire economie en de energietransitie. Studenten pakken samen met externe partijen projecten op die bijdragen aan een duurzame maatschappelijke en economische ontwikkeling in Zuid- Nederland.”

Met deze ontwikkeling sluit Fontys aan op de strategische agenda’s van Midpoint Brabant en Brainport en de provinciale ambitie op het gebied van bouw en maakindustrie.

Circulaire economie prioriteit in agenda Midpoint Brabant
“Circulaire economie is een uitgangspunt van ons economisch denken en handelen.” Het is een van de drie prioritaire thema’s binnen onze strategische agenda en werkt door in de toepassingsgebieden smart industry, smart logistics en smart leisure. Alle projecten en ontwikkelingen in die toepassingsgebieden moeten op de een of andere wijze bijdragen aan duurzame energie en/of het hergebruik van stoffen.
Meer over onze ambities op het gebied van circulaire economie lees je in onze strategische agenda.

Samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen
De kracht van Midpoint Brabant ligt in de samenwerking met partners uit onze omgeving. Onze werkwijze kenmerkt zich door de gezamenlijkheid van bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen. Een werkwijze die Fontys niet onbekend is en komt nu ook terug in haar Expertisecentrum.

Expertisecentrum Circulaire Transitie
De bekendmaking van de oprichting van het Expertisecentrum Circulaire Transitie vond plaats tijdens de formele opening van het studiejaar 2019 – 2020 op de Fontyscampus in Eindhoven. Het centrum zal begin februari 2020 worden geopend.
Meer over het Expertisecentrum Circulaire Transitie is te lezen op de website van Fontys.

 

Credits fotografie: Fontys / Bas Gijselhart

Midpoint Brabant