Skip Navigation or Skip to Content

Gezocht: Projectleiders industriële symbiose

Symbiosis 4 Growth is een samenwerkingsplatform dat industriële symbiose bij bedrijven in Midden-Brabant, West-Brabant en Zeeland wil versnellen én realiseren. Doel is bedrijven te koppelen om (rest)materialen, energie, kennis, capaciteit, faciliteiten en innovatie met elkaar uit te wisselen. Dit kan leiden tot kostenbesparing, levert een positieve bijdrage aan het milieu en stimuleert innovatie. Voor het Symbiosis 4 Growth project in 2020-2021 zoeken wij 2 projectleiders.

Functie-omschrijving

Je bent als projectleider verantwoordelijk voor het aansturen van een ambitieus project waarin nadrukkelijk de samenwerking wordt gezocht tussen het MKB, parkmanagement van bedrijventerreinen en de samenwerkingspartners Stichting MOED, REWIN West-Brabant, Impuls Zeeland, RVO, Provincie Noord Brabant, Provincie Zeeland en de BOM. Focus komt te liggen om industriële symbiose  te stimuleren en realiseren op bedrijventerreinen. Industriële Symbiose matches met hele grote volumes en/of stromen met een relatief hoge (toegevoegde) waarde kunnen met behulp van de methodiek ook op (boven)regionale schaal gemaakt worden.

Het organiseren om te komen tot industriële symbiose wordt gefaciliteerd door de projectmanagers in samenwerking met het parkmanagement van bedrijventerreinen/bedrijventerreinverenigingen en de betrokken collega’s bij de regionale ontwikkelmaatschappijen. Daarnaast wordt door de projectleiders onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een digitaal open source platform die de toegang voor bedrijven verbetert en digitaal matches maakt.

Voor het project is een blauwdruk beschikbaar. Er wordt gewerkt met een internationaal erkende methodiek en database om industriële symbiose te faciliteren. Je wordt getraind in deze methodiek.
Je organiseert industriële symbiose werksessies en faciliteert industriële symbiose matches die het verschil maken. Je brengt partijen bij elkaar en schakelt expertise in wanneer verdere uitwerking (technisch/economisch) nodig is. Als echte netwerker representeer je het project in diverse netwerken. Je ben het eerste aanspreekpunt voor het betreffende project.

Kijk voor meer informatie en naar de samenwerkende partijen op: www.symbiosis4growth.nl

Profiel

Voor deze functie gelden de volgende kwalificatie-eisen:

  • een afgeronde academische of HBO opleiding
  • affiniteit met duurzaamheid / industriële symbiose
  • een ondernemende “doener” met drive en doorzettingsvermogen
  • coördinator en mediator; iemand die partijen bij elkaar kan brengen en houden, nieuwe partijen kan werven
  • naast projectleider ook als productieleider (aansturen van een groep medeorganisatoren) kunnen optreden
  • goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift
  • enthousiaste en flexibele teamspeler die vertrouwd is met projectmatig werken;
  • brede kennis van het bedrijfsleven en affiniteit met MKB en de overheid
  • flexibele instelling en zelfstandig kunnen werken
  • analytisch (kunnen verwerken van data in systeem en analyseren)

De functie is parttime (24 uren per week, per projectleider) en voor een periode van 2 jaar.

Salariëring

Het salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en de ervaring die van de kandidaat vereist wordt. Naast het primaire inkomen zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden van REWIN / Stichting MOED van toepassing, die op aanvraag worden toegezonden.

Procedure

De sluitingsdatum voor sollicitaties is 27 september 2019. Gestreefd wordt naar een aanstelling per 1-1-2020. De procedure zal compact en flexibel zijn.

Solliciteren

Sollicitaties bestaan uit het sturen van CV en korte motivatie en kunnen worden gericht aan Yvette Estourgie, programma manager Groei mkb, bij REWIN. Bij voorkeur per e-mail: y.estourgie@rewin.nl, of per post gericht aan REWIN, t.a.v. Yvette Estourgie, programma manager Groei mkb, Cosunpark 22 4814 ND, Breda.

Nadere informatie

Voor meer informatie over deze vacatures kunt u contact opnemen met Yvette Estourgie, 06 – 12 58 01 83 / y.estourgie@rewin.nl

 

Bron: de vacatures zijn afkomstig van de website van Stichting MOED

Midpoint Brabant