Skip Navigation or Skip to Content

Makerspace voor circulaire initiatieven in Midden-Brabant

Makerspace: een plek waar innovatieve ideeën en initiatieven op het terrein van circulaire economie ontstaan, die leiden tot concrete nieuwe producten en productieketens met beduidend minder negatieve impact op mens en milieu. Stichting MOED, onderdeel van Midpoint Brabant, heeft onlangs opdracht verstrekt aan Geert Kooistra als kwartiermaker MakerSpace om verdere invulling te geven aan dit concept.

MakerSpace wil zoveel mogelijk aansluiten bij hetgeen er al is in de regio aan kennisinstellingen, -netwerken en bedrijven. Samenwerken is daarbij essentieel. Soms zijn die verbanden logisch, zoals de samenwerking met Midpoint-Brabant (overheid, ondernemers en onderwijs) maar soms ook verrassend. Makerspace’s uitdaging is dan om het idee te laten vliegen: is er een business case van te maken? Wie zijn de afnemers? Is er geld beschikbaar om tot een beproefd concept te komen en tot opschaling? En wat is de impact in Midden-Brabant en elders in de wereld?

Klimaatdoelen
Stichting MOED is ervan overtuigd dat voor het behalen van de klimaatdoelen meer nodig is dan alleen maar het verminderen van fossiel brandstofverbruik. Het gaat ook over een andere manier van denken over de wijze waarop we onze economie ingericht hebben met een focus op minder uitputting en minder uitsluiting. Dit in combinatie met het omarmen van nieuwe kansen op het terrein van technologie en creatieve manieren van samenwerken.
Zo ook met het de Open Innovatie Hub van Fujifilm, waar het stichtingsbestuur van MOED zich heeft laten inspireren door de wijze waarop Fujifilm tot innovatie is gekomen en de wijze waarop zij dat in beeld brengen voor een breed publiek. Namens MOED: Chapeau Fujifilm!

Foto: Vlnr: Michiel de Hair (Open Innovatiehub Fujifilm), Berend de Vries (voorzitter Stichting MOED), Maarten Dullaert (voorzitter BORT Vossenberg), Rajae Bolghira (Open Innovatiehub Fujifilm), Daan van Soest (hoogleraar Milieueconomie Tilburg University), Cees Gerwen (directeur Techniek ROC Tilburg), Sharona Kools (managementassistent Stichting MOED), Willem Jaspers (programmamanager Stichting MOED), Geert Kooistra, (kwartiermaker MakerSpace) en Herman Gels (directeur Stichting MOED).

Meer informatie over Stichting MOED vind je op duurzaammoed.nl.

Midpoint Brabant