Skip Navigation or Skip to Content

Ton Vintage voor Serious Request 3FM

Square Eight Vintage slaat de handen ineen met Het Rode Kruis en Duurzaam MOED. Met een paar ton aan kleding organiseren zij een Vintage Kilo Sale, waarbij een deel van de opbrengst naar Serious Request van 3FM gaat. De Vintage Kilo Sale vindt plaats op vrijdag 21 december 2018 in de Wagenmakerij in Tilburg van 16.00 – 22.00 uur. De entreekosten zijn slechts 2 euro.

Dit jaar is Serious Request van 3FM een andere richting ingeslagen. De DJ’s lopen dit jaar van stad naar stad, met als eindpunt Utrecht. Er zijn 3 goede doelen uitgekozen. Één van de goede doelen is bedoelt voor AED’s in Nederland. In de week van Serious Request, organiseren we – los van de live radio-uitzendingen – een eigen Vintage Kilo Sale, waarmee we geld inzamelen voor het Rode Kruis zodat er meer AED’s en reanimatiecursussen in Nederland komen. Een AED is een Automatische Externe Defibrillator of hartstarter, een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van mensen met een hartstilstand. Er overlijden nog steeds te veel mensen in Nederland.

De Vintage Kilo Sale op 21 december is een mooi initiatief van Square Eight Vintage en is opgezet door twee Goudse broers, Daud en Roël IJsselstein. Ze geven kleding een tweede leven. Om hun voorliefde voor vintage kleding te delen met anderen, begonnen zij met het online aanbieden van hun gevonden items. Met de Vintage Kilo Sales gaan ze inmiddels van stad naar stad met duizenden vintage-, retro- en merkartikelen. Van blouses tot accessoires, van jumpers tot korte broeken en rokken. Op 21 december wordt tijdens de Vintage Kilo Sale in Tilburg, kleding per halve/kilo verkocht en er zijn unieke, mooie, fashion deals te vinden. Een deel van de opbrengst gaat naar de Rode Kruis actie in samenwerking met Serious Request, 3FM.

Tilburg is van oudsher een textielstad. In en om de stad is nog steeds veel bedrijvigheid rondom textiel. Circulaire textiel initiatieven komen in de regio samen met hulp van o.a. Stichting Duurzaam Moed, Midpoint Brabant, Gemeente Tilburg, ROC en vele anderen. Via 013Circles – het nieuwe regionale circulaire textiel platform – kan het publiek ervaren hoe ál het oude textiel op vele innovatieve manieren hergebruikt kan worden. Met hulp van Stichting Duurzaam MOED (dat als doel heeft de transitie naar schone energie en circulaire economie te versnellen) werken we met elkaar aan circulaire ketens en milieuvriendelijke alternatieven voor grondstoffen, bewerking, distributie en een langere levensloop van textielproductie. De Vintage Kilo Sale past daar perfect bij.

Iedereen is welkom en we hopen vanuit de organisatie dat er op vrijdag 21 december veel bezoekers naar de wagenmakerij in Tilburg komen. Het wordt voor alle bezoekers in ieder geval een leuke, verrassende start van de kerstvakantie en we hopen veel voor het goede doel van Rode Kruis / Serious Request op te halen.

Met elkaar maken we er een mooi feestje van!

 

Vintage Kilo Sale

Vrijdag 21 december 2018, in de Wagenmakerij in Tilburg.

Van 16.00 – 22.00u, Entreekosten, slechts 2,- p.persoon.

Locatie en route-informatie

https://goo.gl/maps/m5JcDxW23YP2

Voor meer informatie of vragen

Neem contact op met Annelieke Mertens (06-11825391, Annelieke147@hotmail.com) of Lisa Lafeber (06-13038898, lisalafeber@gmail.com)

Midpoint Brabant