Skip Navigation or Skip to Content

Buro Werktuig opnieuw genomineerd – stem nu!

Buro Werktuig, voortkomend uit Midpoint Brabants Jongerenpunt, is ditmaal genomineerd voor een ESF-award. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is het belangrijkste Europese middel om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan werk te helpen en te zorgen voor eerlijke arbeidskansen voor alle EU-burgers.

Het Buro is een van de tien genomineerde projecten. Daarvan gaan de vijf projecten met de meeste stemmen gaan naar de finale in De Glazen Zaal in Den Haag. Daar mogen zij hun project kort pitchen. De vakjury bepaalt op basis van het promotiefilmpje en de kwaliteit van de pitch, wie de ESF Award 2018 wint.
Vind jij dat Buro Werktuig bij de laatste vijf kansmakers op deze award hoort? Breng dan ook je stem uit! Dat kan via stempaginaesfaward.nl.

Buro Werktuig
Buro Werktuig is de schakel tussen de jeugdwerklozen en het Jongerenpunt Midden-Brabant. Het buro wil alle jongeren in de regio aan hun droombaan helpen door ze via aansprekende campagnes in contact met het Jongerenpunt te brengen. Buro Werktuig bestaat uit een wisselende groep van vier jonge werkzoekenden, die daarmee de kans krijgen relevante werkervaring op te doen. En met succes, want meerdere jongeren zijn al vanuit het buro doorgestroomd naar een passende baan. Kijk voor meer informatie op burowerktuig.nl.

Jongerenpunt Midden-Brabant en het programma Jeugdwerkloosheidsvrije Regio
In de regio Midden-Brabant zijn naar schatting tussen de 1.000 en 2.000 jongeren ‘buiten beeld’: zij werken niet, zitten niet op school en zijn ook niet in beeld bij organisaties die hen zouden kunnen helpen. Daarom hebben in 2016 de Hart van Brabantgemeenten, UWV, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in een regionaal actieprogramma de krachten gebundeld. De uitvoering van dit programma is belegd bij Midpoint Brabant. Het Jongerenpunt vormt een herkenbaar regionaal label waarlangs de aanpak Jeugdwerkloosheid gestalte krijgt.
Kijk voor meer informatie op jongerenpuntmiddenbrabant.nl.

Midpoint Brabant