Skip Navigation or Skip to Content

Vertegenwoordigers Europese commissie brengen bezoek aan Gate2

Op 13 november was de managementautoriteit voor Zuid-Nederland gastheer voor de gezamenlijke jaarvergadering van de Europese Structuur- en Investeringsfondsen (ESI) in Nederland. Als onderdeel van deze vergadering werd een bezoek gebracht aan het Smart Industry Center GATE2 in Gilze-Rijen voor een kijkje in de keuken van de door OPZuid gefinancierde projecten Fieldlab Campione en VIBE.

Het gezelschap werd verwelkomd door de heer Pierre van Kleef (directeur van Gate2), de heer Paul van Kempen (projectleider van het project Campione) en Prof. Dr.  Max Louwerse. De aanwezigen ontvingen een inhoudelijke presentatie over de projecten. Vervolgens waren er verschillende demonstraties om de opgedane theorie om te zetten in de praktijk.

De eerste demonstratie bestond uit een kijkje in de virtuele wereld. Dit was een virtuele braingame, ontwikkeld voor het project Campione en een Avatar Animated Agent ontwikkeld voor het project VIBE. De tweede demonstratie was in het Campione testcentrum, waar slimme technieken ontwikkeld worden die onderhoud in bedrijven voorspelbaar maken.

Midpoint Brabant