Skip Navigation or Skip to Content

Virtual Reality als brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

Door snel veranderende technologieën op de arbeidsmarkt onderdeel te maken van het lespakket, sla je sneller een brug tussen bedrijfsleven en onderwijs en zal de arbeidsmarkt uiteindelijk een flinke boost krijgen. Het bedrijfsleven, ROC Tilburg, de Gate2 Campus op Aeroparc Gilze Rijen (onderdeel van Midpoint Brabant) en simulatiesoftware-ontwikkelaar Bluetea zetten daarin een eerste stap door hun krachten te bundelen in het Virtual Reality Scholingsproject.

Pierre van Kleef, programmamanager Smart Industry bij Midpoint Brabant in een interview met Computable: “Iedereen roept dat er een tekort is aan technische mensen, maar er is niet zomaar een quick fix. Het gat opvullen gaat niet zo snel gebeuren, want er is nu nauwelijks aandacht voor techniek op scholen. (…) Je zult echt de hele opleidingsinfrastructuur moeten veranderen, wil je de lol van de techniek laten landen. Want het wordt vooral veel leuker, maar zorgt ook voor meer maatwerk en wordt toegespitst op het individu. Behalve de mooie techniek, prikkelt het je fantasie en leer je er sneller door.”

Het Virtual Reality Scholingsproject moet bijdragen aan een oplossing in de discrepantie tussen onderwijs en bedrijfsleven. Schoolvakken over virtual reality, augmented reality en mixed reality gaan voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt zorgen.

Meer weten? Je leest het volledige artikel op de website van Computable. Of neem contact op met Pierre van Kleef.

Midpoint Brabant