Skip Navigation or Skip to Content

Tweede LOF Brabant lening voor surrealistisch labyrint Doloris

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Doloris B.V. ontvangt als tweede bedrijf een lening uit het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF Brabant). Doloris B.V., dochter van partner Qanvas Holding B.V., leent € 245.000 voor het aanleggen van een uniek, surrealistisch labyrint in het centrum van Tilburg. Het Midpoint House of Leisure is mede verantwoordelijk voor de  praktische uitvoering van het fonds.

Wonderlijke wereld van zelfbewustzijn

Het labyrint Doloris zet de zintuigen op scherp en speelt met emoties van de bezoeker die er doorheen loopt, klimt of kruipt. Bezoekers worden uitgedaagd om het unieke universum te betreden op een vergelijkbare manier als de werelden van bijvoorbeeld Alice in Wonderland of Narnia. Het is een wonderlijke wereld van zelfbewustzijn die de verbeelding en nieuwsgierigheid van de bezoeker op gang brengt. Doloris kan ook wel omschreven worden als een schilderij waar men doorheen kan lopen. Daarnaast kan het ook vergeleken worden met een doolhof, klimpark, escaperoom, museum 2.0 of een wereldreis in enkele uren. Bezoekers gaan individueel naar binnen om vervolgens de kern van hun emoties te verkennen, zoals euforie en spanning, en afhankelijk van de nieuwsgierigheid kan de bezoeker minuten of uren op reis zijn.

Een nieuw universum in Tilburg

Doloris is een samenwerking tussen Qanvas en Karmanoia van de Duitse kunstenaar Tim Henrik Schneider. Joep van Gorp, bestuurder van Doloris B.V., raakte in 2012 geïnspireerd door een bezoek aan een soortgelijk project van Schneider, genaamd Peristal Singum, dat was ontstaan in de subcultuur in Berlijn. Dat labyrint werd door meer dan 40.000 mensen wereldwijd bezocht. Aanvrager Joep van Gorp: “Kunst heeft me nooit meer zo intens geraakt als toen en ik ben ervan overtuigd dat meer mensen dit willen ervaren.” Hij nam contact op met Schneider en is met hem aan de slag gegaan om een nieuw universum in Tilburg te maken.

Opening labyrint Dolores

Halverwege 2018 is gestart met de bouw van dit 450 m2 grote labyrint met 40 kamers, waaraan 20 kunstenaars meewerken. De opening van Doloris staat op de planning voor mei 2019.

Samenwerking in financiering

De financiering van Doloris bestaat voor een deel uit de lening uit het LOF Brabant. Naast het LOF Brabant, wordt Doloris gefinancierd door onder andere het fonds van Brabant C en de gemeente Tilburg.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met:

Joost Melis
Midpoint Brabant Smart Leisure
Programmamanager
+31(0)6 518 427 13
joostmelis@midpointbrabant.nl

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Midpoint Brabant