Skip Navigation or Skip to Content

Augmented & Virtual Reality ook logistieke realiteit

Augmented Reality, Virtual Reality, Serious Gaming (AVS): leuk, maar wat kun je ermee in je logistiek? Tijdens de verkenningsbijeenkomst voor de AVS Proeftuin op 28 november onderzochten we met zo’n 50 deelnemers van logistieke bedrijven de mogelijkheden.

We startten met drie demo’s in het warehouse van het Huis van de logistiek. BlueTea laat bijvoorbeeld zien hoe je met VR medewerkers effectiever kunt trainen voor VCA certificering. Enversed Studios laat o.a. zien hoe een gebouw optimaal ontworpen kan worden voor je processen doordat je door je ontwerp heen kan lopen, processen kunt simuleren en zo bottlenecks vooraf kan zien. Logistic Workx toont een praktische toepassing onder andere voor assessments van heftruckchauffeurs. Maar deze demo’s zijn slechts bedoeld om de deelnemers de mogelijkheden van AR – VR – Serious gaming te laten zien. En die zijn eindeloos.

Pressure cooker
Tijdens de pressure cooker met bedrijven, studenten en de AVS-specialisten wordt er gebrainstormd over de mogelijkheden en de uitdagingen. VR inzetten voor een slim en onderscheidend onboarding traject, klinkt voor de meeste bedrijven aantrekkelijk. Vooral de uitzendkrachten die rond deze tijd van het jaar de sector versterken, kunnen wel een slimme, snelle en efficiënte simulatie gebruiken. Maar ook de mogelijkheden van augmented reality voor bijna foutloos orderpicken spreken tot de verbeelding. In de praktijk werken sommige bedrijven hier ook al mee. En met succes.

Next steps
Mogelijkheden genoeg dus. Tijd om verder te ontdekken of en hoe AVS de Brabantse logistieke sector verder kan helpen. De uitkomsten van deze dag worden gebruikt als basis voor een whitepaper, die begin 2020 zal verschijnen. Daarna wordt met geïnteresseerde bedrijven besproken hoe deel te nemen aan de proeftuin. In de AVS proeftuin, kun je als logistieke organisatie met ondersteuning van de juiste specialisten en tools deze technieken (door)ontwikkelen, testen en invoeren in jouw bedrijf.

Meedoen
Ook interesse om de mogelijkheden te ontdekken van Augmented- en Virtual Reality en Serious Gaming in jouw logistiek bedrijf?

Neem contact op:

Twan van Lankveld: twanvanlankveld@midpointbrabant.nl | 06-30050646
Bas Holland: holland.b@buas.nl / basholland@midpointbrabant.nl | 06-13511444

Midpoint Brabant