Ondersteuning bedrijfsvestiging

Midden-Brabant is de perfecte uitvalsbasis en vestigingsregio voor (MKB) bedrijven in de logistiek, maakindustrie, leisure met een (inter)nationale focus.

Midden-Brabant heeft qua ligging via Tilburg en Waalwijk topverbindingen met het Europese achterland en veel bedrijven kiezen de regio Midden-Brabant als locatie voor hun hoofdkantoor of distributiecentrum. Niet voor niks staan we in de top3 van Nederland! Midpoint Brabant helpt ambitieuze bedrijven met start, groei en business development op de beste vestigingslocatie(s).

De programmamanagers van Midpoint Brabant bieden daarnaast advies en ondersteuning om innovatieve projecten te starten met andere ondernemers in Midden-Brabant. We bieden niet alleen een onderscheidend vestigingsklimaat maar leveren ook een concrete bijdrage aan de circulaire economie en werkgelegenheid in de regio.

Ons ervaren team met specialisten in innovatie, financiering, ondernemerschap en business development stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat jij als ondernemer kunt groeien op de beste locatie(s) in Midden-Brabant. Hiervoor bieden we een breed pakket aan kennis, middelen en dienstverlening.

Heeft u vragen of speciale vestigingswensen?

Via onze lokale en regionale kennis- en ondernemersnetwerken, het Braventure Startup programma en verschillende groeiversneller mogelijkheden binnen Station88, Het huis voor innovatie en ondernemerschap biedt Midpoint Brabant vollop ondersteuning met startup en business development. In onze fieldlabs (proeftuinen) Gate2, Huis van de Logistiek, House of Leisure en Station88 worden regelmatig masterclasses, netwerkbijeenkomsten en andere ondersteunende activiteiten voor ondernemers in de regio georganiseerd.

Heb je een concrete vraag over vestigen in de regio?

Of wil je meer informatie over startup en business development-ondersteuning van Midpoint Brabant voor jouw bedrijf in de regio? Dan helpen we je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Startup-ondersteuning

Midpoint Brabant biedt scouting, advies, support en business development ondersteuning voor innovatieve, startende ondernemers in Midden-Brabant. Daarmee leveren we een concrete bijdrage aan de economie en werkgelegenheid in de regio. Kansrijke, nieuwe ondernemers helpen we sneller op weg om ze te laten slagen in de markt.

Ons ervaren team met specialisten in innovatie, financiering, ondernemerschap en business development stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat jij als veelbelovende ondernemer de beste start en groei kan doormaken. Hiervoor bieden we een breed pakket aan kennis, middelen en dienstverlening.

Gecombineerd met vele jaren ervaring en een pragmatische aanpak, ondersteunen, coachen en wijzen we je de weg naar succes. Dat doen we via onze netwerken, het Braventure Startup programma en verschillende mogelijkheden binnen onze fieldlabs (proeftuinen):

 • Gate2 (Onderdeel van Midpoint Brabant Smart Industry) in Gilze-Rijen
 • Huis van de Logistiek (Onderdeel van Midpoint Brabant Smart Logistics) in Tilburg
 • House of Leisure (Onderdeel van Midpoint Brabant Leisure) in Oisterwijk
 • Station88 (Huis van ondernemerschap en innovatie) in Tilburg
 • MCSI (Midpoint Center of Social Innovation) in Tilburg

 

Heb je een idee met impact?

Ben jij een startup of een scale-up met een innovatief idee en heb je net dat stukje extra ondersteuning nodig om te kunnen slagen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden en hoe het vervolgtraject het slimst georganiseerd kan worden.

Heb je andere vragen?

Heb je een andere vraag over startup, scale-up, MKB businessdevelopmentondersteuning of pre-seed financiering? Dan helpen we je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Cluster- en netwerkvorming

Cluster- en netwerkvorming wordt als de motor van innovatief Nederland gezien. De ruimtelijke clustering van bedrijven en (kennis)instellingen biedt intuïtief veel voordelen, maar roept tegelijkertijd ook nog steeds veel vragen op.

 • Op welke manier(en) kunnen clusters en netwerken het beste georganiseerd worden?
 • Welke (beleids)instrumenten kunnen overheden en MKB inzetten?
 • En welke rolverdeling tussen de betrokken partijen past bij welke fase in de ontwikkeling en groei van een cluster of netwerk?

Midpoint Brabant wijst ondernemers de weg in de steeds complexere wereld van clusters en netwerken. Dit doen wij onder meer door samen te werken met lokale, regionale en nationale netwerkorganisaties vanuit onze clusters & campussen:


 • Gate2 (Onderdeel van Midpoint Brabant Smart Industry) in Gilze-Rijen

Gate2, van oorsprong sterk gericht op de luchtvaart en onderhoud sector en inmiddels over de volle breedte gespecialiseerd in slimme en flexibele technologieën, is gevestigd op AEROPARC GILZE-RIJEN. Gate2 biedt professioneel onderdak aan bedrijven in het Midpoint Brabant Smart Industry thema, met de focus op AV/VR Simulatie, Internet of Things, Sensoring, 3D-printing, etc. Daarnaast biedt Gate2 (tijdelijke) faciliteiten voor projecten, start ups, thema- en netwerkbijeenkomsten. Ook biedt Gate2 ondersteuning bij de ontwikkeling van nieuwe business cases en innovatie-initiatieven.


Het Midpoint Brabant Huis van de Logistiek is de ontmoetingsplek voor alle stakeholders in het logistieke werkveld, de plek waar ideeën landen, samenwerking wordt geïnitieerd en ambities worden ingevuld. Er wordt o.a. onderdak geboden aan bedrijven in vele disciplines, zoals: innovatie, IT, administratie, educatie en HR. Ook is er een praktijkopleidingscentrum met theorielokalen, een meetingroom, loungebar en flexplekken. Regelmatig worden er seminars, congressen, lezingen en workshops georganiseerd.


House of Leisure draagt als economische ontwikkelingsorganisatie bij aan de strategie van Midpoint Brabant Leisure, op zowel economisch, maatschappelijk als landschappelijk gebied. Vanuit het ‘House of Leisure’, de plek waar alle Leisure partners samenkomen – ontwikkelen we programma’s en projecten om in co-recreation het leisure-aanbod in Brabant te versterken. We werken daarbij aan een sterk circulair ecosysteem in de leisure dat niet alleen gaat om bezoekers, bestedingen, banen en bedden, maar voorál om de verbindende factor van leisure in onze maatschappij.


 • Station88, Huis van ondernemerschap en innovatie in Tilburg

Station88 is de plek in de regio waar ondernemers en bedrijven elkaar vinden, versterken en samenwerken om hun klanten nog beter te helpen. Het is een laagdrempelige en inspirerende plek waar ondernemers vrijblijvend binnen kunnen lopen om te leren, te groeien, te netwerken en antwoord te krijgen op al hun ondernemersvragen. Daarnaast biedt Station88 een inhoudelijk sterk programma voor startups en scaleups en zorgt het voor ontmoeting en verbinding.


 • MCSI, Midpoint Center for Social Innovation in Tilburg

MCSI is het vlaggenschip voor social innovation in de regio. Het is hiermee de broedplaats van ondernemerschap en innovatie met als ultiem doel het creëren van maatschappelijke en economische (meer)waarde.


Heb je een vraag over cluster- en netwerkvorming? Neem contact op met onze programmamanagers, dan bekijken wij de mogelijkheden en zoeken hier waar mogelijk passende netwerkpartners bij.