Cool Industries – Pathema en Ericsson zijn op initiatief van Midpoint Brabant/Gate2 een samenwerking aangegaan. Met als insteek om te bewijzen dat de duurzame waterbehandeling installaties van Pathema in combinatie met gesloten koeltorens en verdampingscondensors van Cool Industries de nieuwe standaard gaan worden voor de industrie.

Ericsson verzamelt, visualiseert en analyseert de data die de koeltoren en waterbehandeling in de Cloud genereert. Door te meten, analyseren en acteren ontstaat een Condition Based Maintenance systeem. Met deze innovatieve techniek ontstaan nieuwe business modellen die de bedrijfszekerheid, energie efficiëntie en duurzaamheid van deze installaties in de industrie gaat verbeteren.

De resultaten zijn indrukwekkend: waterbesparing, géén waterbehandelingschemicaliën verbruik, hogere beschikbaarheid van de installatie en lagere operationele en onderhoudskosten. Dit alles met een industrieel datacommunicatie netwerk en datacollectie platform op basis van narrowband IT.

Voor meer informatie:
www.cool-industries.nl/nl/coolwater-innovations-project