Cool Industries – Pathema en Ericsson zijn op initiatief van Midpoint Brabant/Gate2 een samenwerking aangegaan. Met als insteek om te bewijzen dat de duurzame waterbehandeling installaties van Pathema in combinatie met gesloten koeltorens en verdampingscondensors van Cool Industries de nieuwe standaard gaan worden voor de industrie.

Ericsson verzamelt, visualiseert en analyseert de data die de koeltoren en waterbehandeling in de Cloud genereert. Door te meten, analyseren en acteren ontstaat een Condition Based Maintenance systeem. Met deze innovatieve techniek ontstaan nieuwe business modellen die de bedrijfszekerheid, energie efficiëntie en duurzaamheid van deze installaties in de industrie gaat verbeteren.

De resultaten zijn indrukwekkend: waterbesparing, géén waterbehandelingschemicaliën verbruik, hogere beschikbaarheid van de installatie en lagere operationele en onderhoudskosten. Dit alles met een industrieel datacommunicatie netwerk en datacollectie platform op basis van narrowband IT.

Update februari 2018:

De eerste resultaten van het online meten van de prestaties van de koeltoren en waterbehandelingsinstallatie zijn nu in de Cloud leesbaar. De eerste opzet van het dashboard is werkend en wordt nu beoordeeld of de data ook de juiste informatie levert.

Sinds begin Januari is Microlan met hun innovatief bacterie meetstation aangesloten op de installatie. Deze installatie meet inline het aantal bacteriën in het koelwater wat een indicatie is van het eventueel aanwezig zijn van de schadelijke legionella bacterie in het koelwater.

De komende periode ligt de focus op het omzetten van data naar relevante informatie en het ontwikkelen van een businessmodel.

Zie ook:
www.cool-industries.nl/nl/coolwater-innovations-project