In Midden-Brabant werken we aan een slimme duurzame economie en samenleving. We innoveren dus met het oog op economisch én sociaal effect. In onze regio bekijken we innoveren niet alleen vanuit technologische vooruitgang. Heel nadrukkelijk zoeken we naar samenhang met maatschappelijke zaken als duurzaamheid, ontwikkeling van de arbeidsmarkt en een mooie en goed leefbare omgeving.

Innovatie loopt als een rode draad door ons programma met de toepassingsgebieden Smart Industry, Smart Logistics en Smart Leisure. Samen met partners uit het onderwijs, bedrijfsleven en overheid ontwikkelen we samen nieuwe concepten bij voorkeur in fieldlabs (proeftuinen) vanuit onze ‘Houses’ (Gate2, Huis van de Logistiek, House of Leisure en Station88). Vervolgens ondersteunen we bij het versneld op de markt brengen van het uitgewerkte concept.

Midpoint Brabant is gevestigd in Gebouw 88 aan de Spoorzone in Tilburg, waarin ook Station88 gevestigd is. Dit Huis van ondernemerschap en innovatie is een initiatief van Midpoint Brabant, Gemeente Tilburg en Starterslift. Station88 brengt alles wat je nodig hebt als ondernemer samen: mogelijkheid om te klankborden, werkruimte voor startende ondernemingen en diverse expertise en activiteiten die zijn gericht op ondernemen en innoveren. Voor meer informatie, kijk op: www.station88.nl.

Meer weten over innovatiemogelijkheden in Midden-Brabant? Neem vrijblijvend contact op.