Midden-Brabant is een logistieke topregio in Europa, multimodaal bereikbaar via weg, water, spoor en lucht. De cijfers spreken voor zich: 650 logistieke bedrijven, 30.600 directe en indirecte werknemers, een omzet van € 2,1 miljard en maar liefst 160 miljoen consumenten binnen een straal van 500 kilometer. De regio is al jaren een van dé logistieke hotspots van Nederland. In Midden-Brabant maakt de sector 14% uit van de werkgelegenheid, met name in goederenvervoer, personenvervoer, logistieke dienstverlening en haven, en op- en overslag. Niet voor niets hebben toonaangevende bedrijven als Coca Cola, Rhenus Logistics, XPO, Coolblue en Bol.com zich hier gevestigd.

Midpoint Brabant Smart Logistics richt zich op het creëren van een optimaal vestigingsklimaat voor bedrijven in (of gelieerd aan) de supply-chain en het ontwikkelen van een aantrekkelijk logistiek arbeidsklimaat in de regio. Met initiatieven op het gebied van arbeidsmarkt, innovatie, infrastructuur en duurzaamheid. Zo dragen we bij aan een duurzame economische en maatschappelijke groei in Midden-Brabant. Vanzelfsprekend doen we dat samen met andere logistieke topregio’s, zoals West-Brabant, op de logistieke as Rotterdam-Venlo.

Midpoint Brabant Smart Logistics geeft talent een kans, in nauwe samenwerking met ondernemingen, overheden en onderwijs. Onze regionale MBO, HBO en universitaire opleidingen zorgen voor een vloeiende in- en uitstroom. We creëren leer- en werkplekken en organiseren toekomstgerichte opleidingen.

Samen met onze partners ontwikkelen we vernieuwende logistieke concepten met slimme (datagedreven) technologieën en investeren we in startups en new business. Samen maken we de sector zo toekomstbestendiger.

De grootste concentratie bedrijvigheid vinden we op bedrijventerreinen in Waalwijk en Tilburg. Het House of Smart Logistics is onze centrale ontmoetings- en creatieplek. Met een uitgebreid netwerk van ambassadeurs uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs, organiseren we ook volop. Voorbeelden zijn kennissessies en de Dag van Logistiek.

Meer weten? Neem contact op met onze programmamanager of kijk op www.midpointbrabant.nl/smartlogistics.