Smart Services zijn slimme product- en service-innovaties die tot stand komen met data, kunstmatige intelligentie en internet- en communicatietechnologieën. Ze brengen de fysieke en digitale wereld samen.

Onze economie wordt steeds meer ICT-gedreven. De hoeveelheid data die we dagelijks verwerken is enorm. Dit biedt kansen aan bedrijven die zich met data willen onderscheiden en hun ondernemingsmodel daarop inrichten. Midpoint Brabant zet sterk in op Smart Services om er voor te zorgen dat de regio Midden-Brabant een veerkrachtige mkb-topregio blijft.

Smart MKB programma

Om mkb-ondernemingen in Midden-Brabant meer datadriven te maken is Midpoint Brabant gestart met het initiatief Smart MKB. Samen met diverse partners, onderwijsinstellingen, ICT-bedrijven en coaches ondersteunen we ondernemingen bij een datagedreven manier van werken. We informeren en inspireren, zorgen voor kennis en opleiding, én helpen om concreet in actie te komen. Met als doel: meer business succes!

Om bedrijven kennis te laten maken met dataficering, werken we samen met diverse gespecialiseerde organisaties. Als je er echt mee aan de gang wilt, begeleidt Midpoint Brabant jouw onderneming hierin, samen met een digicoach, studenten en experts. We bekijken wat je nodig hebt en waar je gebruik van wilt maken. Een datakansenscan geeft je inzicht in hoe jouw bedrijf ervoor staat in digitalisering en dataficatie. Deze mondt uit in een data-actieplan met businesscase en routeplan. Daar ga je daadwerkelijk mee aan de slag! Wil je nog verder groeien? Ook dat kan. Met ondersteuning van het Smart MKB cloudplatform en technologische geavanceerde diensten ga je dan structureel bouwen aan én profiteren van data.

Om digitalisering en dataficatie goed door te voeren, helpen we jouw medewerkers de juiste zakelijke en technische competenties te ontwikkelen. In samenwerking met onderwijs- en opleidingsorganisaties bieden we opleidingen, lezingen, workshops, seminars en masterclasses aan. Goed afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf.

Voor meer informatie, klik hier voor Smart MKB website.

Smart Services als sector

Smart Services zijn niet alleen diensten, maar vormen ook een sector. In Midden-Brabant schieten de digitale bedrijven en startups als paddenstoelen uit de grond. Diverse organisaties hebben zich verenigd in een Digital Hub. Samen willen zij zich ontwikkelen tot een frontrunner in digitale dienstverlening. Met de Tilburgse Spoorzone als epicentrum van vernieuwing, zoals met MindLabs, Plan-T, Start-up Kitchen, LocHal, Station88, Midpoint Brabant en vele andere partijen.

De Smart Services sector wordt stevig gevoed door het onderwijs. Midden-Brabant kent de unieke luxe van maar liefst één universiteit, twee hbo’s en drie mbo’s. Zij spelen een belangrijke rol bij het verder ontwikkelen van de kennisintensieve digitale sector in de regio.

In het Smart Services programma van Midpoint Brabant krijgen de speerpuntsectoren Smart Industry, Smart Logistics en Smart Leisure speciale aandacht. In deze branches behoort Midden-Brabant tot de landelijke top.