Van donderdag 19 tot en met zondag 22 mei 2022 vindt de tweede editie plaats van de Textour. Dit is onderdeel van het festival Textilium Futura en is een inspirerende wandelroute in Tilburg met presentaties over textiele kunst en ontwikkelingen in de textielindustrie op het gebied van technologie en duurzaamheid. Aan het evenement doen bedrijven, ontwerpers, kunstenaars en vele anderen mee die een actieve rol spelen op dit gebied. Wil je ook meedoen? Meld je dan aan via info@textilium.nl.

De Textour gaat uitbreiden van 2 naar 4 dagen en van 13 naar 25 routepunten. In het afgelopen jaar was het centrum van Tilburg het decor van de Textour, dit jaar concentreert de route zich in het Museumkwartier, in en rondom het gebied dat loopt van het Wilhelminapark via het Smitspad naar het Drögepand.

Joris van Riel, bedenker en drijvende kracht achter Textilium Futura en tevens projectmanager Circulaire Economie Textiel en Leder bij Midpoint Brabant Circulair:

“Ondanks de coronamaatregelen bezochten in 2021 al 8.500 belangstellenden het evenement. Naast QR-codes gaan we dit jaar ook op andere verrassende manieren inspireren en informatie verstrekken. De Textour is grotendeels vrij toegankelijk. Voor enkele onderdelen koop je een kaartje, zoals voor een workshop of lezing, en combinaties met een drankje of een lunch. Voor de zakelijke markt vindt op donderdag 19 mei op uitnodiging een wandeling plaats met aansluitend een netwerkborrel.”

Textilium Futura

De jaarlijkse Textour groeit uit naar een uitgebreid Textilium Futura programma in 2024, ook dan met de stad Tilburg als podium. Dit evenement van internationale allure brengt de toekomst van textielindustrie in beeld en sluit naadloos aan bij de ambitie van de gemeente Tilburg om in 2045 een 100% circulaire maakstad te zijn.

Textilium Futura werkt nauw samen met Midpoint Brabant, de economische ontwikkelingsorganisatie van ondernemingen, onderwijs, overheden en maatschappelijke instanties in Midden-Brabant. Met het initiatief Up New Textiles stimuleert Midpoint Brabant ondernemingen, studenten en bewoners om aan de slag te gaan met circulaire ondernemen in textiel.