Zoek jij een zelfstandige, uitdagende rol als digicoach? Vind je het een mooie uitdaging om samen met experts te bouwen aan een succesvolle digitale sector in Midden-Brabant? En ook hands-on ondersteuning te geven aan mkb-ondernemingen bij de ontwikkeling naar een datagedreven organisatie? Dan is een functie als digicoach bij het Smart MKB-programma van Midpoint Brabant jou wellicht op het lijf geschreven.

Midpoint Brabant en Smart MKB

Als hét economisch samenwerkingsprogramma van Midden-Brabant fungeert Midpoint Brabant als schakel tussen bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. We versterken het economisch ecosysteem door partijen aan elkaar te verbinden, programma’s en projecten te ontwikkelen en de business van bedrijven te versnellen. Vanuit de maatschappelijke opgaven digitalisering, duurzaamheid en talentontwikkeling werken we aan een gezond ondernemersklimaat en een toekomstbestendige samenleving.

Smart MKB is een geïntegreerd programma waarbij mkb-ondernemingen ondersteuning krijgen om structureel te werken aan datagedreven digitalisering. Het Smart MKB-team van Midpoint Brabant werkt hierbij intensief samen met studenten uit het onderwijs (digitalenten), een sterk netwerk van IT-bedrijven (Smart MKB Digihub) en datagedreven startups.

Wat ga je doen als digicoach?

Als digicoach heb je een breed palet aan werkzaamheden:

 • Je ontwikkelt data-actieplannen voor mkb-bedrijven. Dit proces start met een digiscan en een gesprek over de vraagstukken die er spelen. Vervolgens stel je het data-actieplan op, met prioriteiten, planning, begroting en eventueel een businesscase. De ondernemer kiest of hij het traject met studenten, ZZP’ers of IT-bedrijven wil oppakken. Als digicoach sta je gedurende het hele proces naast de mkb’er. Je beschikt over de expertise om in de verschillende fasen de complexiteit van het mkb-vraagstuk te overzien en richting te geven aan de oplossing. Je regelt ook zaken aan de ‘achterkant’ van het proces. Je zorgt voor aansluiting met het diffuse IT-landschap en bent de makelaar en schakelaar die de kwaliteit van de mkb-trajecten bewaakt.
 • Je begeleidt datagedreven startups. Hierbij kun je per fase andere instrumenten inzetten. Het versnellen van de startupsector noemen we Digi Accelerator. De startups ontstaan vanuit bedrijfscases (spinouts), nieuwe proposities van IT-bedrijven en initiatieven van studenten.
 • Je helpt mee aan het activeren van ondernemingen. Samen met onze partners en hun grote netwerk ontwikkel je proposities en events om bedrijven te interesseren om deel te nemen aan het Smart MKB-programma.
 • Je voert de regie over een essentieel project voor de ontwikkeling de regionale digitale sector. Samen met je collega digicoaches van het Smart MKB-team zet je een nieuw kernproject op, zoals Smart MKB Digihub (het netwerk van IT-bedrijven), het MKB Datalab (praktijkcases voor studenten met bijbaan) en Digi Accelerator (integrale ondersteuning van startups). Bij één project ben jij de centrale coördinator.

Profiel – Wat zoeken we in onze Smart MKB digicoach?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en aantoonbare affiniteit met digitale transformaties.
 • Je kan bogen op een aantal jaren succesvolle werkervaring als zelfstandig IT-(business)consultant bij mkb-bedrijven.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de businessdynamiek van het mkb, IT-bedrijven en het onderwijs.
 • Je hebt een relevant netwerk op het gebied van dataficatie in Midden-Brabant.
 • Je bent bekend met investerings- en financieringsmechanismen op het terrein van digitalisering.
 • Je hebt bewezen ervaring met het opzetten van projecten in de markt en ontwikkeling van proposities samen met ketenpartners.
 • Je vindt een goede balans tussen luisteren en verbinden, en alertheid, besluitvaardigheid, overtuigingskracht en resultaatgerichtheid (“professioneel ongeduldig”),
 • Je straalt enthousiasme, zelfstandigheid en senioriteit uit.
 • Je beheerst werkprocessen en financiën effectief.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

Ons aanbod

De taak als digicoach vraagt het nodige van je, maar je krijgt er ook veel voor terug: een dynamische omgeving waar ondernemingen, overheid en onderwijs elkaar ontmoeten, met veel vrijheid en zelfstandigheid en ruimte voor samenwerking. Je werkt in een klein, professioneel en pragmatisch team met meerdere digicoaches. Onze cultuur kenmerkt zich als gedreven, professioneel en toegankelijk.

Onze voorkeur gaat uit naar een fulltime (40 uur per week, maar 32 of 36  uur is ook bespreekbaar) dienstverband bij Midpoint Brabant. We bieden een jaarcontract in loondienstverband met:

 • een marktconform jaarsalaris van tussen de € 72.000,- en € 79.200,- per jaar afhankelijk van de relevante werkervaring en bij fulltime aanstelling;
 • 8% vakantiegeld, 13e maand, 30 vakantiedagen, aansluiting op het ABP-pensioen;
 • laptop en telefoon.

Ben je ZZP’er en voldoe je aan het profiel, dan kun je ook reageren. Bij een ZZP-contract is het uurtarief €85,- bij een werkweek van 32 uur (op jaarbasis 47 weken).

Reageren en procedure

Wil je graag doorpraten of heb je nog vragen? Bel met Ralf Daggers, programmadirecteur Midpoint Brabant (06-43 99 54 54)

Wil je solliciteren? Richt je korte motivatiebrief en cv dan voor uiterlijk maandag 17 januari 2022 via mail naar info@midpointbrabant.nl. De eerste gesprekken vinden plaats tussen maandag 31 januari en vrijdag 4 februari.

Voor de vacature in PDF, klik hier.