De wereld digitaliseert in rap tempo. Internet of Things, snelle veranderingen in de supply chain, simulatiemodellen en nieuwe productietechnologen bieden veel kansen voor innovaties in de maakindustrie. Midpoint Brabant vertaalt deze naar concrete projecten waarmee kennisinstellingen en bedrijven zichzelf verder versterken.

‘Maken’ zit in het bloed van Midden-Brabanders. De regio is, als onderdeel van de bredere Brainport-regio, voorloper in Smart Industry. Niet voor niets zijn toonaangevende grote bedrijven als Ericsson, Tesla, Bosch Transmission Technology, FujiFilm en talloze hoog innovatieve MKB-bedrijven gevestigd in de regio. Met en voor de sector werken we aan een programma over de volle breedte van slimme, flexibele en duurzame onderhouds- en productietechnologieën.

Piloot trainingen, world class maintenance, composieten, big data, Internet of Things, 3D printing, sensor technologie, adaptive robots, augmented & virtual reality, interactieve avatars… Midpoint Brabant investeert er volop in. Vanuit Gate2 in Gilze en Rijen, Metal Valley in Heusden, Tilburg University, Tradepark 58 en de Spoorzone in Tilburg en vele andere spots in onze regio.

Ideeën van de grond tillen en in een stroomversnelling brengen. Daar gaat het om bij Midpoint Brabant. Dit gaat hand in hand met het ontwikkelen van talent. We leiden op, trainen de nieuwe generatie, onderzoeken nieuwe kansen en, het allerbelangrijkste, werken samen met mensen en organisaties die elkaar versterken. Niet alleen voor grote organisaties, maar juist ook voor het MKB. En we vliegen de hele wereld over, virtueel met onze state-of-the art simulaties en ook letterlijk… om nieuwe kansen te verkennen.

Meer weten over de slimme maakindustrie in onze regio?
Ervaar het op www.gate2.nl